Λαχανοντολμάδες δίχρωμοι με κρέμα τυριού
Υλικά
1 λάχανο πράσινο μέτριο
1 λάχανο κόκκινο μέτριο
250 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
250 γραμ κιμά χοίρινο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 ντομάτα σε καλυβάκια
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι Καρολίνα
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μια χούφτα μαϊντανό
1/2 κγ ξερό δυόσμο
αλατοπίπερο
1 κγ πάπρικα καπνιστή
Υλικά κρέμας
1 κομματάκι βούτυρο
το ζουμάκι από τους ντολμάδες
2 κγ κορν φλάουρ
100 γραμ κρέμα γάλακτος
150 γραμ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από τα λάχανα σχήμα κώνου .
Βγάζουμε τα έξω φύλλα και σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάχανο με το κοτσάνι προς τα κάτω.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα πάνω από την μέση του λάχανου.
Πρώτα ζεματάμε το ανοιχτόχρωμο λάχανο και μετά το σκούρο.
Μόλις πάρει βράση το νερό προσέχουμε και αφαιρούμε ένα ένα τα φύλλα γυρίζοντας το λάχανο να ζεματιστεί και από τις δυο πλευρές του.
Βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα φύλλα να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκανίτσα εκτός από το λάδι που θα βάλουμε το μισό στην γέμιση.
Το υπόλοιπο πάνω από τους ντολμάδες όταν είναι έτοιμοι για να τους βράσουμε.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μισή ωρίτσα να δέσουν οι γεύσεις.
Τυλίγουμε τους ντολμάδες μας ρίχνοντας λίγο αλάτι σε κάθε στρώσει.
βάζουμε στην φωτιά την κατσαρόλα μας προσθέτοντας λίγο λίγο βρασμένο νεράκι.
Προσοχή πάντα σε πολύ σιγανή φωτιά για να βράσουν όμορφα και να μην μας χαλάσουν τα ντολμαδάκια.
Αν θέλετε τα σκεπάζετε με ένα πιάτο μα μην χαλάσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα ντολμαδάκια μας βγάζουμε όσο ζουμάκι έχει μέσα Πιέζοντας το πιατάκι και γυρίζοντας πλάγια την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και ετοιμάζουμε την κρεμούλα μας.

ΣΕ ένα τηγανάκι βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και 2 κγ κορν φλάουρ και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το ζουμάκι από τους ντολμάδες και ανακατεύουμε να πήξη.
Το βγάζουμε από την φωτιά και βάζουμε 150 γραμ τυρί κρέμα
ανακατεύουμε να λιώσει και βάζουμε αλατοπίπερο.
καλή επιτυχία!!!

 

Categories: Συνταγές

Recent Recipes

Sponsors