Ταραμοσαλάτα by Mairh
υλικά
για 500 γραμ ψωμί μουσκεμένο
100 με 120 γραμ ταραμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
30 με 40 γραμ χυμό λεμονιού
100 γραμ ελαιόλαδο
εκτέλεση
Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι το ψωμί από την κόρα και το μουσκεύουμε καλά.
Το στύβουμε και το ζυγίζουμε.
Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή στο μουλτι το κρεμμύδι με τον ταραμά και το λεμόνι.
Τέλος προσθέτουμε το ψωμί και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή.
Αν το κάνουμε στο μουλτι θα χτυπήσουμε τον ταραμά με το λεμόνι και το κρεμμύδι και θα το βγάλουμε σε ένα μπολάκι και θα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα μας να το χτυπάμε με το ψωμί.
Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε λίγα λίγα τα υλικά μας να γίνουν μια ομοιόμορφη αλοιφή χωρίς χοντράδια μέσα.
Η ποσότητα του ταραμά είναι καθαρά θέμα γούστου εγώ νομίζω ότι αν βάλουμε περισσότερο ταραμά από 100 – 120 γραμ η ταραμοσαλάτα μας θα πικρίζει.