Πατάτες γεμιστές by Mairh
Μια υπέροχη συνταγή με πολλές πολλές βιταμίνες για τα παιδάκια σας και όχι μόνο.
Κανένας δεν θα πιστεύει ότι δεν έχουν κιμά μέσα.
Υλικά
8-10 μεγάλες πατάτες
3 αγκινάρες ψιλοκομμένες
3 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
2 κολοκυθάκια τριμμένα
3 μεγάλα μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά κέρατο η’ Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
10 κγ ρύζι Καρολίνα
1 χούφτα μαϊντανό
1 κσ πελτές ντομάτας
1 ποτήρι του νερού ντοματοπολτό
150 γραμ ροκφόρ
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο το μισώ για την γέμιση και το υπόλοιπο πάνω από τις πατάτες
1/1 κγ ζάχαρη
1 κγ κόλιανδρο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Η δοσολογία της γέμισης είναι για 20 πατάτες.
Εγώ βάζω 10 και την υπόλοιπη γέμιση την βάζω στο κέντρο του ταψιού και την σερβίρω μαζί με τις πατάτες.
καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ανοίγουμε στο κέντρο με ένα κουταλάκι να γίνουν όπως τις ντομάτες όταν κάνουμε γεμιστές.
Τις πλένουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο.
Μόλις μαραθούν όλα τα υλικά μας ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το ρύζι, την ζάχαρη, τον μαϊντανό, και το αλατοπίπερο, τον κόλιανδρο.
Στο τέλος βάζουμε το ροκφόρ και σβήνουμε την φωτιά ανακατεύοντας μέχρι που λιώνει το τυρί.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας λίγη ώρα και γεμίζουμε τις πατάτες.
Βάζουμε το καπάκι στις πατάτες αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον τοματοπολτό και μισό ποτήρι νερό/
Τελειώνουμε το φαγητό μας ρίχνοντας στο κέντρο του ταψιού το υπόλοιπο μείγμα και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 για μια ώρα και 45 λεπτά περίπου.
καλή επιτυχία!!!!