Τραχανάς γλυκός
Και εδώ κλείνω το κεφάλαιο τραχανάς για φέτος!!!
Αφού έκανα τον κόκκινο τραχανά

Τραχανάς Λαχανικών Νηστίσιμος


Τελείωσα και τον πράσινο

Τραχανάς νηστίσιμος χορταρικών


Έκλεισα σε βαζάκια όλες τις βιταμίνες της φύσης για τους αγαπημένους μου.
Ήρθε η ώρα να μοιραστώ και μαζί σας αυτές τις λίγες γνώσεις που αποκόμισα φέτος!!!!!
Είμαι και εγώ από αυτές που τους αρέσει ο τραχανάς, όμως
πάντα περίμενα να μου τον στείλουν από το χωριό.
Φέτος χάρη στην φιλεναδίτσα μου είπα στοπ θα κάνω τους δικούς μου τραχανάδες για τα εγγονάκια μου.
Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νόμιζα.
Σ’ ευχαριστώ Δώρα Αγγελοπούλου που με έκανες και ένοιωσα τόσο υπερήφανη με τις δημιουργίες μου!!!!!

Υλικά
4500 πρόβειο γάλα
1 κιλό πλιγούρι
1 κσ αλάτι
Με αυτά τα υλικά βγαίνει 1600 γραμ τραχανάς

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει βράση.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα χαμηλώνοντας την φωτιά και προσέχοντας να μην μας κολλήσει στον πάτο.
Μόλις πήξει το αδειάζουμε σε ένα ταψί και περιμένουμε να κρυώσει η ζύμη μας.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια και τα ρίχνουμε σε ένα βαμβακερό τραπεζομάντηλο.
Μετά από λίγες ώρες και αφού έχουν αρχίσει να στεγνώνουν τα μπλαλάκια μας τα κόβουμε ξανά και αφήνουμε να φύγει αρκετή υγρασία.
Όταν είναι αρκετά στεγνά τα κομματάκια μας τα περνάμε από την σήτα για τρίψιμο.
Απλώνουμε τον τραχανά που πήραμε από την σήτα στο τραπεζομάντηλο. και τον ανακατεύουμε τακτικά να στεγνώσει τελείως.
Αν θέλουμε βάζουμε να τον χτυπάει ο ανεμιστήρας για να στεγνώσει πιο γρήγορα.
Μετά από 2 μέρες περίπου ανακατέματος και απλώματος τον βάζουμε στον φούρνο σε δυο ταψιά με αέρα στους 50 για 4 ώρες περίπου ,
Στις 2 ώρες αλλάζουμε θέση στα ταψιά και ανακατεύουμε τον τραχανά μας.
Μόλις περάσουν οι 4 ώρες βγάζουμε τον τραχανά από τον φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ακόμα νύχτα.
Τον αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια, η΄σε αν και πολλοί τον αποθηκεύουν σε πάνινες θήκες ανάλογα τι θέλει ο κάθε ένας μας.
Καλό χειμώνα και όσες το δοκιμάσουν καλή επιτυχία.

Recent Recipes

Sponsors