ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
Υλικά:
1/2 λίτρο τσίπουρο
1/2 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κιλό ώριμες φράουλες (καλά πλυμένες και καθαρισμένες)
2 ξύλα κανέλλας
5 καρφάκια γαρύφαλλου
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σ’ ένα βάζο χωρητικότητας ενός λίτρου και τα αφήνουμε σε μέρος ξηρό και δροσερό για 5 ημέρες.
Μετά από 5 ημέρες αδειάζουμε το λικέρ από το βάζο, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
το ανακατεύουμε τακτικά να λιώσει η ζάχαρη
*Εάν θέλουμε το διατηρούμε στο ψυγείο