Κουλούρια Θεσσαλονίκης με ταχίνι by mairh

Κουλούρια Θεσσαλονίκης με ταχίνι by mairh

DSC09667 DSC09669 DSC09671 DSC09672 DSC09673 DSC09674 DSC09675 DSC09681 DSC09684 DSC09685 DSC09686 DSC09693 DSC09694 DSC09695 DSC09697

Κουλούρια με ταχίνι by mairh
σαν Θεσσαλονίκης

υλικά
620 γραμ αλεύρι σταρένιο
350 γραμ χλιαρό νερό
80 γραμ ταχίνι
1 κ/σ ζάχαρη
1κ/γ αλατι
2 κ/σ ελαιόλαδο
2 φακελάκια μαγιά
σουσάμι

μερεντα – μαρμελάδα

εκτέλεση
ζεσταίνουμε πολύ καλά το νερό και μέσα διαλύουμε το ταχίνι
περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία και βάζουμε την μαγιά με λίγο αλεύρι και
ανακατεύουμε στην συνέχεια προσθέτουμε το αλατι την ζάχαρη και το αλεύρι και κάνουμε μια
ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας!!! όταν είναι έτοιμη η ζύμη βάζουμε και το λαδάκι
και την ζυμώνουμε ακόμα λίγο την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
σε μια ζεστή γωνιά για μισή ωρίτσα περίπου!!!!
στην συνέχεια βάζουμε λίγο λαδάκι στον πάγκο μας και κάνουμε 12 με 14 μπαλάκια
αν θέλουμε να τα κάνουμε κουλούρια τα πλάθουμε μπαστουνάκια και τα κολλάμε στην άκρη και τα βάζουμε πρώτα σε ένα μπολάκι με νερό και μετά στο σουσάμι και στο ταψάκι μας!!!
αν θέλουμε να τα γεμίσουμε με μερεντα η’ μαρμελάδα ανοίγουμε μικρά πιατάκια βάζουμε στο κέντρο την επιλογή μας και τα κάνουμε μπαλάκια τα κρατάμε από κάτω που τα ενώσαμε και τα βουτάμε στο νεράκι και στο σουσάμι και είναι έτοιμα!!!! ψήνονται στον αέρα στους 180 για 20 λεπτακια περίπου