Κολοκύθας συνέχεια
Μπουρεκάκια με κολοκύθα
υλικά
700 γραμ κολοκύθα χοντροτριμμενη
100 γραμ σταφίδα ξανθή
150 καρύδια περασμένα από το μουλτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο loyrpak για το άλειμμα των φύλλων
κανέλα και ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
εκτέλεση
τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη μας και την αφήνουμε να στραγγίζει σε ένα σουρωτήρι,
μετά από αρκετή ώρα στύβουμε την κολοκύθα μας και την ζυγίζουμε
την βάζουμε σε ένα λεκαναάκι και ριχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε!!!! ανοίγουμε το πακέτο των φύλλων και το χωρίζουμε στην μέση και τα βάζουμε όλα μαζί τα φύλλα μας, με ένα πινελάκι αλείφουμε τις δυο κάθετες άκρες του φύλλου μας και στο πάνω μέρος στο κέντρο βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση που την απλώνουμε λιγάκι με το χέρι μας να γίνει σας ένα πουράκι, κλείνουμε τις δυο άκρες και μετά κάνουμε ρολάκι το μπουρέκι μας και τα στρώνουμε δίπλα δίπλα σε ένα ταψάκι, βγαίνουν 22 ρολάκια !!!! όταν είναι όλα έτοιμα μέσα στο ταψάκι μας τα αλείφουμε από πάνω με βούτυρο και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν καλά!!! όταν είναι έτοιμα ριχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα και καλή σας όρεξη!!!