Η πιο Κολασμένη Σοκολατόπιτα!!!
Σιροπιασμένη από πάνω μέχρι κάτω,καθόλου λιγωτική και καλυμένη με γκανάζ σοκολάτας!!!
Πριν λίγες μέρες είδα την βασούλα να κάνει αυτή την σοκολατόπιτα της Σόφης και ζήλεψα πολύ.
Έκανα διπλή δόση γιατί η μονή τι να μας κάνει εμάς!
Και η μόνη αλλαγή που έκανα έφτιαξα σιρόπι και μέτρησα τα υλικά του με πολύ μεγαλύτερη κούπα και έβγαλα περισσότερο σιροπάκι που το ήθελε η σοκολατοπιτούλα μας.
Την διπλή δόση την έβαλα σε ταψάκι 30χ40 και την έψησα στους 190 για 20 λεπτά δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι αν είναι ψημένη.
Το δισκάκι στις φώτο είναι δημιουργία της φιλεναδίτσας μου της Δώρας που την έφτιαξε για εμένα!!!

Για μονή δόση
Υλικά για το κέικ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο σε θερμ. δωμ.
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
2 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ μπέικιν
1/4 κ.γ σόδα
1 κ.γ ξύδι
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμ.δωμ.
3 αβγά σε θερμ .δωμ.
1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι
1 1/2 κούπα νερο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Για την γκαναζ σοκολατας
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ αδιαλυτο
1 γεματη κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 10-12 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 6-8 λεπτά. Σιροπιάζουμε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ ρίχνουμε τη σοκολάτα και το γάλα σ’ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύμματα 1-2 λεπτά.Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά και προσθέτουμε το μέλι.
Εγώ τη γκανάζ τη φτιάχνω πάντα με εβαπορέ γάλα.Εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με ίση ποσότητα σοκολάτας και ίση κρέμα γάλακτος!
Επίσης αν τη θέλετε ακόμα πιο σιροπιαστή φτιάξτε μισή δόση σιροπάκι ακόμα!
Η δόση είναι για μικρο ταψάκι και όταν ψηθεί και φουσκώσει πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου.Είναι σιροπιαστή από πάνω μέχρι κάτω!
Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες!

Η πιο ''Κολασμένη Σοκολατόπιτα''!!!Σιροπιασμένη από πάνω μεχρι κάτω,καθόλου λιγωτική και καλυμένη με γκανάζ σοκολάτας…

Posted by Οι Λιχουδιές της Σόφης on Donnerstag, 31. März 2016

Recent Recipes

Sponsors