Γλυκό κουταλιού με χυμό πορτοκάλι
Υλικα
3 κιλα σουλτανίνα
2400 γραμ ζάχαρη
χυμο απο 3 πορτοκάλια
χυμο απο 3 λεμόνια
λιγα φύλλα αρμπαρόριζας
200 γραμ αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι μας.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με την ζάχαρη.
περιχύνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε στην φωτιά να πάρουν βράσει.
βράζουμε 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Μέτα από 3 ώρες βάζουμε ξανά στην φωτιά το γλυκάκι μας προσθέτοντας και τα φύλλα αρμπαρόριζας και το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιροπάκι του.
Όση ώρα βράζουν τα σταφύλια κουνάμε ταχτικά κυκλικά την κατσαρόλα μας και ξαφρίζουμε όσες φορές δημιουργηθεί αφρός.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και περιμένουμε αν έχουμε θερμόμετρο να φτάσει το γλυκάκι μας στους 105 βαθμούς.
Αν δεν έχετε θερμόμετρο απλά βγάζετε με ένα κουταλάκι λίγο σιρόπι το φυσάτε να κρυώσει και το ρίχνετε σε ένα καθαρό πιατάκι.
Αν μόλις πέσει η σταγόνα στο πιατάκι μείνει σαν κόμπος το γλυκάκι σας είναι έτοιμο.
Στον χρόνο που κάνετε το δέσιμο έχετε βάλει για αποστείρωση τα βάζα.
Πριν αρχίσετε να γεμίζετε τα βαζάκια ρίχνετε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα και αφαιρείτε την αρμπαρόριζα.
Γεμίζετε τα βαζάκια σας μέχρι πάνω κλείνετε πολύ καλά και τα αφήνετε ανάποδα μερικές ώρες να κρυώσουν .
Καλή επιτυχία και του χρόνου με υγεία!
Να ξέρετε ότι πάντα από αυτό το γλυκάκι περισσεύει σιροπάκι.
Το κρατάτε σε γυάλινο μπουκάλι και το έχετε να περιχύνετε πάνω από κέικ τηγανίτες και ότι άλλο θέλετε εσείς.