1 2 3 4 5 6

 

Μπαμπάς by Mairh
η συνταγούλα μου είναι από τις Λιχουδιές της Σόφης
απλά εγώ είπα να κάνω ένα μεγάλο Μπαμπά
υλικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 αλεύρια γ.ο.χ
100 βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγι)
ή 300 γρ. κρέμα γάλακτος+1 βανίλια+1 κ.σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγί (ότι γέμιση προτιμάτε εγώ έβαλα την πρώτη επιλογη.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
λίγη μαρμελάδα για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγι και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
-Σ’ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.
Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μέχρι να έχω ένα μείγμα παχύρευστο και κολλώδες.(Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι 22 εκατοστών βουτυρωμένο και αλευρωμένο και αφήνω το μείγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος
από το ταψί για 30 λεπτά.
Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 50 λεπτάκια περίπου να πάρει ωραίο χρώμα.
-Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
όταν είναι κρύος ο μπαμπάς μου κόβω το καπάκι το βάζω σε ένα πιατάκι και του ρίχνω μερικές κουταλίτσες σιρόπι
το υπόλοιπο το ρίχνω πάνω από τον μπαμπά που τον έχω μέσα στο ταψάκι του!
όταν είναι κρύος τον γεμίζω με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα μανταρίνι
αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
Εγώ τον πασπάλισα και με λίγο ινδοκάρυδο που μ’αρέσει πολύ!!!
Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!

Recent Recipes

Sponsors