1 2 3 4 5 6 7

παστίτσιο με λαχανικά
υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο2
1 κιλό κιμά σπάλα
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι τοματοπολτό
1 καταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
μπαχάρι κανέλα αν σας αρέσει η γεύση τους
τ ασπράδια από τα αβγά της μπεσαμέλ
1 σακουλάκι ανάμικτα λαχανικά
1 συσκευασία μανιτάρια

εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο όση ποσότητα αρέσει στον καθ’ ένα μας και σοτάρουμε το κρεμμυδι με το σκορδάκι προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια στην συνέχεια ριχνουμε τον ντοματοχυμο και τον πελτέ ντομάτας το αλατι πιπέρι και τα μπαχαρικά και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ωρίτσα περίπου!!!σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ριχνουμε τα λαχανικά μας και τα μανιτάρια να μαραθούν προσθέτοντας αλατι και μπόλικο πιπέρι. και τ αφήνουμε να φύγουν σε χαμηλή φωτιά όλα τα υγρά τους, τ αποσύρουμε από την φωτιά και τ αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι!
στον χρόνο που βράζουν όλα αυτά βράζουμε και τα μακαρόνια μας τα σουρώνουμε και τα ριχνουμε πάλι στην κατσαρόλα τους εκεί μέσα βάζουμε και τα λαχανικά μας και όταν είναι αρκετά κρύα όλα αυτά χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών ελαφρά και τα ριχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τα λαχανικά και τ’ ανακατεύουμε!!! σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί ριχνουμε το μισό μιγμα απο τα μακαρόνια μετά όλο τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και τότε φτιάχνουμε την μπεσαμελ!!!!!

Μπεσαμελ by mairh
υλικά
1 λίτρο γάλα
1 κρέμα γάλακτος 330 ml
6 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι
4 αβγά μόνο τους κρόκους
1 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλατι
εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ριχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε ελαφρώς να μην υπάρχει η μυρωδιά απ το αλεύρι στην συνέχεια ριχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, τότε το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τυρί το αλατι και το μοσχοκάρυδο, όλα αυτά τα ανακατεύουμε ελαφριά και τα ριχνουμε πάνω από το παστίτσιο μας! αν θέλετε να γυαλίζει η κρέμα σας μπορείτε να ρίξετε από πάνω μερικά μικρά κυβακια βούτυρο! καλή επιτυχία!

Recent Recipes

Sponsors