Ψαρόσουπα

Ψαρόσουπα

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ψαρόσουπα
υλικά
3 κοκκινόψαρα καθαρισμένα και κομμένα τα πτερύγια και η ουρές
4 πατάτες χοντροκομμένες
4 καρότα ολόκληρα
4 κολοκυθάκια
4 κρεμμύδια
1 ματσάκι σέλινο
ρύζι Καρολίνα όσα ποτήρια ζωμό εχουμε τόσες κσ ρύζι
3 αυγά
3 κγ κορν φλαουρ
2 συν 1 λεμόνια
αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο
2 κγ μουστάρδα

εκτέλεση
γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό με μπόλικο αλατι και ελαιόλαδο!!!!
βράζουμε στην αρχή τα κρεμμύδια και τα καρότα μετά από λίγα λεπτά ριχνουμε τις πατατες και αργότερα τα κολοκυθάκια, όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και ριχνουμε τα ψαράκια μας να βράσουν για μερικά λεπτάκια και μόλις είναι έτοιμα και αυτά τα βγάζουμε από το ζουμάκι τους και το σουρώνουμε με ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι!!!!
στο μουλτι πολτοποιούμε μια πατάτα και ένα καρότο και ενα κρεμμυδι και λίγο ζωμό και τα ριχνουμε και αυτα στην σουπιτσα μας.
μετράμε ποσά ποτήρια είναι ο ζωμός μας εδώ αν θέλουμε συμπληρωνουμε και νεράκι και τον βάζουμε στην φωτιά και μόλις πάρει βράσει ριχνουμε το ρυζάκι μας να βράσει!
όταν είναι έτοιμο και το ρυζάκι μας σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγα και κρατάμε χωριστά τους κρόκους μέσα στο χυμό από το λεμόνι λιώνουμε το κορν φλάουρ και αρχίζουμε να χτυπάμε τ’ασπράδια μας μέχρι να ασπρίσουν στην συνέχεια ριχνουμε τους κρόκους και αμέσως μετά το λεμονάκι και με μια κουτάλα σιγά σιγά μπόλικο ζουμάκι από την σουπιτσα μας!!!! όταν είναι απ έξω ζεστή η λεκανιτσα μας ριχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα μας κουνώντας της αρκετά δυνατά!!! δεν βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα!!!!! σε ένα σεικερ χτυπάμε τον χυμό από ένα λεμόνι την μουστάρδα λίγο ελαιόλαδο και μια κουτάλα σουπιτσα και περιχύνουμε στις πιατέλες μας τα λαχανικά και το ψάρι και από πάνω μπόλικο πιπερακι!!!! καλή σας όρεξη!