2 3 4 5 6 7 8

Λουκουμάδες
Και ποιος δεν είναι αυτός που σαν παιδί δεν έχει φάει αυτόν τον απίστευτο λουκουμά με την ζάχαρη; Στο σχολείο, στο πρωινό, στην παραλία μετά το μπάνιο. Αξέχαστες, γεμάτες αθωότητα εποχές.Έχουμε για εσάς την συνταγή για τους πιο αφράτους και εύκολους λουκουμάδες που φτιάξατε ποτέ. Για να περάσετε τις αναμνήσεις σας στο παρόν σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 και 2/3 της κούπας γάλα
2/3 της κούπας νερό
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
1 αβγό
1/3 της κούπας ζάχαρη
1/3 της κούπας βούτυρο
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό (δεν θέλουμε να κάψει, απλά να είναι χλιαρό) και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.
Ρίχνουμε τώρα την ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος, τουλάχιστον μισή ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τώρα μπορείτε ή να φτιάξετε το γνωστό σχήμα του λουκουμά με τα χέρια, ή να ανοίξετε την ζύμη και με ένα κουπ πατ να φτιάξετε το σχήμα που θέλετε.
Το αφήνετε λίγο να «ανέβει»
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι ώσπου να πάρουν χρώμα και τους βάζετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το λάδι.
Τους βουτάτε σε ένα πιάτο με ζάχαρη και την πασπαλίζετε να πάει παντού.
Μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε donut με λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Η συνταγή και η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.
Ευχαριστώ πολύ την Angela Vallianou που με έκανε να ζηλέψω και να τα φτιάξω
Ευχαριστώ http://ladyfirst.gr/food/loukoumades-me-gala/

Recent Recipes

Sponsors