Γιουβέτσι έτσι απλά
Υλικά
1500 γραμ μοσχάρι χτένι σε μερίδες
250 γραμ κριθαράκι
2 καρότα ψιλοτριμμένα
2 πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι ντοματοπολτός
1/2 κγ ζάχαρη
2/3 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
μπόλικο αλατοπίπερο
μερικά μπαλάκια μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας.
προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και καθαρισμένο απο την φύτρα του.
Μαζί μπαίνει και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα το μπαχάρι την κανέλα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας την ζάχαρη το καρότο τις πιπεριές το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό.
Βράζουμε για 45 λεπτά με μια ώρα σε μέτρια φωτιά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το μοσχαράκι μας το μεταφέρουμε σε μια γάστρα και προσθέτουμε 2 ποτήρια βρασμένο νερό.
Βάζουμε την γάστρα στον φούρνο στους 200 και προσθέτουμε και το κριθαράκι μας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά κλειστή την γάστρα.
σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγάκι μας να φύγουν όλα τα υγρά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι!!!!

Recent Recipes

Sponsors