2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κολοκυθόπιτα μπατσαριά ονειρεμένη!!!!
Μια υπέροχη συνταγή από την Tzela Antonopoulou

υλικά για την γέμιση
1 1/2 κιλό κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη στο χοντρό.
6-7 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
5 αβγά
1 κ.σ δυόσμο ξερό
2κ.σ βούτυρο
400γρ φέτα
250γρ ανθότυρο
1/2 φλ τσαγιού τραχανά
,αλατάκι με προσοχή γιατί θα μπει και το τυράκι και πιπεράκι.

υλικά για την κρούστα
2φλ καλαμποκάλευρο
11/2 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλ λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 ποτήρι ξινόγαλο
και νεράκι όσο χρειαστεί ,για να έχω ένα παχύρρευστο χυλό που να πέφτει με δυσκολία από το σύρμα μου λίγο αλατάκι
εκτελεση
Τρίβω στο χοντρό το κολοκύθι το αλατίζω ελαφρώς για να βγάλει τα υγρά του και το αφήνω μισή ωρίτσα στο τρυπητό.
Τα στραγγίζω καλά με τα χέρια μου και τα βάζω σε μια κατσαρολίτσα να σοταριστούν.
Προσθέτω όλα τα αρωματικά μου και τα πράσα ψιλοκομμένα το βουτυράκι.
Σοτάρω μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Αλατοπιπερώνω με προσοχή και τα αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Προσθέτω τον τραχανά τα τυριά και τα αβγά.
Φτιάχνω τον χυλό μου.Βάζω σε λεκανίτσα το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο και κάνω μια γουβίτσα.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά .Βουτυρώνω ένα ταψί Νο38 και προσθέτω το μισό χυλό.Τον απλώνω με το χέρι μου.
Βάζω προσεκτικά τη γέμιση και απλώνω παντού καλά με το χέρι τον υπόλοιπο χυλό.
Προσθέτω κομματάκια βουτύρου από πάνω και ψήνω στους 220-230 για 50 λεπτά περίπου!!!Καλή επιτυχία!!!!
Έκανα την πίτα ακριβώς όπως λέει η συνταγή και ξετρελάθηκα
Tzela Antonopoulou σ’ ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγούλα σου!!!!

Recent Recipes

Sponsors