Μαρινάδα με παστά λεμόνια Νο3

Λεμόνια παστά) preserved lemons

Με αυτές τις 3 μαρινάδες κλείνω το αφιέρωμα στα παστά λεμόνια.
Ξέρω ότι είναι μια συνταγή που θα την επαναλαμβάνω συνέχεια.
Οτι καινούργιο δοκιμάσω θα σας το δημοσιεύσω όπως κάνω πάντα.

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο
Βάζουμε στο μουλτι
2/4 παστό λεμόνι
1/2 πιπεριά η’ κομμάτια από πολύχρωμες
4 κσ κέτσαπ
2 κσ σκόρδο σε σκόνη
1 κγ κάρυ
1 κγ κύμινο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξίδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπουτάκια, τα πλένουμε καλά και τα χαράζουμε σε δυο σημεία.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί η’ λεκανίτσα.
Βάζουμε στο μουλτι όλα τα υλικά να γίνουν κρέμα.
περιχύνουμε τα μπούτια.
Αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο όσες περισσότερες ώρες μπορούμε.
Όταν είναι να ψήσουμε το κοτόπουλο ρίχνουμε στο ταψί και μισό ποτήρι του νερού νερό.
Ψήνουμε γυρίζοντας 2-3 φορές τα μπούτια μέχρι να φύγουν τα υγρό και να έχουμε ροδοψημένα μπουτάκια.
Καλή σας επιτυχία

 

Recent Recipes

Sponsors