Κοτόπουλο με αυγά και κάρυ

Από το Jabuuti Τζιμπουτί με αγάπη.
Μια πολύ καλή φίλη που ήταν σεφ σε ένα ξενοδοχείο στην Αφρική μου έδωσε την συνταγούλα.
Λίγα υλικά πολύ γεύση αυτό χαρακτηρίζει αυτό το φαγάκι.

Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλο
4 αυγά βρασμένα
1 κγ κάρυ
1/2 κγ κουρκουμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1/3 ποτηράκι του κρασιού Ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν να τα ξεφλουδίσουμε.

καθαρίζουμε και Πλένουμε καλά τα μπουτάκια και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μπουτάκια.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα να σοταριστούν λιγάκι.
Σβήνουμε με το κρασάκι.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, και το κάρυ.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγάκι μας σε μέτρια φωτιά.
Όταν είναι έτοιμα τα μπουτάκια μας και έχει μείνει λίγο ζουμάκι προσθέτουμε και τα βρασμένα αυγά.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για ακόμα 5 λεπτά να πάρουν και τα αυγά την γεύση από την σάλτσα και το σβήνουμε.
Τα συνοδεύετε με πουρέ, ζυμαρικά, ρύζι, η’ πατάτες τηγανιτές!!!
Καλή επιτυχία.

Recent Recipes

Sponsors