Μανιτάρια γεμιστά spesial

Μανιτάρια γεμιστά spesial

Μανιτάρια γεμιστά spesial
Υλικά για 12 μεγάλα μανιτάρια

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
2 αυγά
2 μικρά κολοκυθάκια
2 καρότο
1 πατάτα
2 κσ βούτυρο
1/2 σφηνάκι κονιάκ
6 κουταλιές της σούπας μπαγιάτικο ψωμί

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
12 κομματάκια κίτρινο τυρί
και μια χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο μαϊντανός
δυόσμο ξερό
ρίγανη
μπόλικο αλατοπίπερο
πατάτες για το ταψί
χυμό από ένα λεμόνι
2 κσ μουστάρδα
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
1 κούπα νερό

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα κολοκυθάκια το καρότο και την πατάτα.
Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τον μύλο.
Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα υλικά που περάσαμε από τον μύλο,το βούτυρο, το κονιάκ,
Το τριμμένο τυρί, τα αυγά,το μπαγιάτικο ψωμί, το σκόρδο με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό,
την ρίγανη τον δυόσμο και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να δέσουν τα υλικά μια ωρίτσα περίπου.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από την επάνω πλευρά και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους.
Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι με την λακουβίτσα από πάνω.
Ρίχνουμε μπόλικο αλατοπίπερο και βάζουμε και από ένα κυβάκι τυρί.
πλάθουμε μπιφτεκάκια στο μέγεθος του μανιταριού μας και τα βάζουμε μέσα στην γουβίτσα του μανιταριού.
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί διπλά από τα μανιτάρια.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε, το νερό την μουστάρδα, τον χυμό, το ελαιόλαδο και την ρίγανη.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 το ταψί μας σκεπασμένο με μια λαδόκολλα και ψήνουμε για μια ώρα.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί μας και αφήνουμε ακόμα μισή ωρίτσα να ροδοψηθεί το φαγάκι μας!!!
καλή επιτυχία!