Κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά
ζωμό παντζαριών
1 βρασμένο πατζάρι σε μέγεθος καρυδιού
2 πατάτες σε κυβάκια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 σφηνάκι ξίδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Στον ζωμό από τα πατζάρια βράζουμε τις πατάτες προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Όταν είναι βρασμένες και κρύες τις βάζουμε στο μουλτι με όλα τα υλικά μαζί .
Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια βελούδινη αλοιφή .
Αξίζει να την δοκιμάσετε είναι μια υπέροχη γεύση.