Σπαγγέτι με χτένι πιπεριές και χαλούμι

Σπαγγέτι με χτένι πιπεριές και χαλούμι

Σπαγγέτι με χτένι πιπεριές και χαλούμι

Σας μίλησα πριν λίγες μέρες για τα βιολογικά ζυμαρικά Οικοπάλ.
http://www.oikopal.gr/zumarika

Εδώ σας έχω μια συνταγή που εμένα με ενθουσίασε ελπίζω και εσάς!

Υλικά
1 1/2 Χτένι σε μερίδες
1 πακέτο Σπαγγέτι Νο6
1 κούπα πιπεριές σε καβάκια
1 συσκευασία χαλούμι
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι τοματοπολτό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, για την κατσαρόλα
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο για το τηγάνι <<προαιρετικό>>
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1/2κγ ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
Μερικούς κόκκους μπαχάρι
αλατοπίπερο
Λίγο αλεύρι αν θέλετε να τα πανάρετε!

Εκτέλεση
Πλένουμε το χτένι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι και το πανάρουμε ελαφρώς.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το αλευρωμένο χτένι να πάρει λίγο χρώμα και να θωρακιστεί.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το δεύτερο ποτηράκι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού πρώτα βγάλουμε από το κέντρο της κάθε σκελίδας την φύτρα που κάνει το σκόρδο πολύ βαρύ.
Αν θέλετε να λιώσουν στο σοτάρισμα οι πιπεριές τις βάζετε από την αρχή.
Εγώ τις προσθέτω πολύ αργότερα γιατί θέλω να τις νοιώθω στο δάγκωμα.
Σβήνετε το σοταρισμένο κρεμμύδι με το κρασί και τοποθετείτε επάνω το χτένι.
Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το πιπέρι και σιγοβράζουμε.
Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κρεατάκι σας προσθέστε το αλάτι και τις πιπεριές και συνεχίστε σε σιγανή φωτιά!
Προσοχή αν είναι αλευρωμένο το κρέας, πρέπει να βράζει σε πολύ σιγανή φωτιά, έτσι ώστε να μην κολλήσει η σάλτσα μας στην κατσαρόλα.
Λίγο πριν σβήσετε το φαγάκι σας προσθέστε και το χαλούμι σε κύβους!
Το χαλούμι είναι ένα τυρί που δεν λιώνει στο βράσιμο, απλά δίνει πολύ όμορφη γεύση στα φαγητά μας!

Φυσικά και ένα τόσο νόστιμο φαγάκι το συνοδεύετε με μια υπέροχη μακαρονάδα και μπόλικο κεφαλοτύρι.

Close Menu