Σουτζουκάκια με λευκή σάλτσα

Σουτζουκάκια με λευκή σάλτσα

 

 

Σουτζουκάκια με λευκή σάλτσα
Όταν κάνει ζέστη προτιμώ αυτή την συνταγή μια και οι σάλτσες είναι πιο καλές τον χειμώνα.

 

Υλικά για σουτζουκάκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτήρι μπαγιάτικο ψωμί

1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1 αυγό
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
φρέσκο δυόσμο
αλάτι πιπέρι
1 κγ κύμινο
λίγο ελαιόλαδο για τα σουτζουκάκια
και λίγο νεράκι για να βγει αφράτο το μείγμα του κιμά

Υλικα για την λευκή σάλτσα
100 γραμ φέτα
1 Φιλαδέλφεια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1 κρέμα γάλακτος η’ αν δεν θέλετε κρέμα γάλακτος 1 ποτήρι του νερού Νουνού εβαπορέ σπιτικές γεύσεις.
1 συσκευασία μανιτάρια
1 κ/γ κιμινο
αλατοπίπερο
1 κ/σ Άριστον φυτικά έλαια

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια.
ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Σε ένα ταψί λίγο λαδωμένο αραδιάζουμε πλασμένα τα σουτζουκάκια μας και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι να σοταριστεί ελαφρώς.
Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο για να το βγάλουμε μετά, λίγο αλάτι,το κύμινο τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λιγάκι να εξατμιστεί.
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος η’ το εβαπορέ και χαμηλώνουμε την φωτιά,
Τελειώνουμε βάζοντας την φέτα και το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Μόλις είναι έτοιμη η λευκή σάλτσα προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μέσα και τα βγάζουμε από το μάτι.
Αν η σάλτσα σας είναι αρκετά δεμένη μπορείτε να ρίξετε ένα από τα υγρά που αναφέραμε να την κάνετε πιο νερουλή.
Σερβίρετε με μακαρονάδα, με πατάτες τηγανιτές, με ρύζι η’ ότι άλλο αρέσει σε εσάς και τους αγαπημένους σας!!!!!

Close Menu