ΥΛΙΚΑ για μια φόρμα του κείκ με τρύπα μεγέθους 25 εκ.

400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (20γρ)
4 αβγά μεγάλα
300γρ ζάχαρη κρυσταλλική
300γρ ταχίνι απλό (ή με κακάο ή με πορτοκάλι)
250μλ χυμό πορτοκάλι (από 2-3 πορτοκάλια)
Το ξύσμα από τα πορτοκάλια του χυμού (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λιγότερο ξύσμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 oC (αέρα). Βουτυρώστε και
αλευρώστε καλά με φόρμα του κέικ με τρύπα διαμέτρου 25 εκ.
Ανακατέψτε καλά με ένα αβγοδάρτη σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν.
Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη σε υψηλή
ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, 2-3 λεπτά περίπου.
Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μέτριο και προσθέστε το ταχίνι σε διαρκή ροή.
Προσθέστε και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Ρίξτε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι και συνεχίστε
το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Ρίξτε το στη φόρμα σας και ψήστε στο κέικ για 40 λεπτά.
Τσεκάρετε και αν δεν είναι έτοιμο αφήστε το άλλα 10 λεπτά.
Γενικά τα κείκ με ταχίνι κάνουν τραγανή κρούστα και είναι
επηρρεπή στο να ψήνονται πολύ.
Αφήστε το κέικ στη φόρμα να κρυώσει λίγο (15 λεπτά) και
αναποδογυρίστε το στην πιατέλα σας. Δατηρήστε το σε θερμοκρασία δωματίου

Categories: Γλυκά, Κέϊκ

Comments are closed.

Recent Recipes

Sponsors