1 2 3 4 5 6 7

Υλικά

3 κιλά φράουλες
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από ένα 2 λεμόνια

Eκτέλεση

Πλένετε καλά τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσανάκια
Τις κόβετε μικρά κομματάκια
Βάζετε τη ζάχαρη από πάνω και τις αφήνετε να ξεκουραστούν 3 ώρες.
Στη διάρκεια αυτού του χρόνου οι φράουλες βγάζουν τον υπέροχο κόκκινο ζωμό τους
Βράζουμε τις φράουλες για 15 λεπτά
Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για αρκετές ώρες (στο ψυγείο αν κάνει ζέστη)
Τις ξαναβάζουμε στη φωτιά και ξαναβράζουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη αν κολλάει ελαφρά στο κουτάλι αλλά να έχει τα υγρά της
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού

Αποσύρουμε από τη φωτιά τη μαρμελάδα και τη μοιράζουμε αμέσως σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Για να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Πρέπει να είναι ζεστή και η μαρμελάδα.
Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω).
Μέχρι την επόμενη μέρα!!!!

 

 

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Κούκις by mairh Νο2

Posted on Aug - 5 - 2017

0 Comment

Γυμνά γεμιστά

Posted on Jul - 27 - 2017

0 Comment

Sponsors