DSC08241DSC08248DSC08243DSC08230 DSC08234   DSC08057

Γλυκό νεραντζάκι
Μετά κόπων και βασάνων
το αποτέλεσμα με αποζημίωσε emoticon heart

υλικά

80 νεραντζάκια
10 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
χυμός απο 2 λεμόνια
2 βανίλιες

εκτέλεσή

πλένουμε καλά τα νεράντζια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα
να βράσουν για 15 λεπτά.
τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε αμέσως και μόλις κρυώσουν καθαρίζουμε τις δυο άκρες
με ενα μυτερό μαχαίρι και μετά τα τρυπάμε με ένα καλαμάκι
για σουβλάκι, η πρώτη τρύπα απο πάνω μέχρι κάτω στο κέντρο και πολλές τρυπούλες στα πλάγια,
θα περνάτε το καλαμάκι απο την μια πλευρά μέχρι την άλλη!!!! θέλει περίπου 10 τρύπες!
μετά τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη να έχουν μπόλικο νερό για να ξεπικρίσουν, το αλλάζετε 3 φορές την ήμερα
για 8 μέρες περίπου!!!!
όταν περάσουν οι μέρες κόβετε ενα νεραντζάκι να δοκιμάσετε αν ξεπικρισαν!
βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νεράκι και το βράζετε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι σας
ρίχνετε τα νεράντζια σας και τ αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι και τα βγάζετε απ την φωτιά.
τα αφήνετε μια νύχτα στο σιρόπι και την επόμενη μέρα τα βάζετε να βράσουν πάλι και να δέσει ξανά το σιρόπι
γιατί μέσα στην νύχτα αυτά βγάζουν υγρά….
όταν κοντεύει να δέσει το σιρόπι σας ρίχνετε το λεμόνι και την βανίλια και τα βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια
τα κλείνετε πολύ καλά και τα αφήνετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν!!!

Comments are closed.

Recent Recipes

Sponsors