Γίγαντες με σύγκλινο Μάνης
Και ξαφνικά ήρθαν τα παιδάκια μου από τις διακοπούλες τους και μου έφεραν πολλά καλούδια για το χόμπι μου.
Ετσι ήρθε και το σύγκλινο Μανής.
Ανοίγεις το πακέτο και μοσχοβολάει ο τόπος.
Κάθισα και δοκίμασα αρκετές συνταγούλες που θα σας τις παρουσιάσω μέσα στον χειμώνα.
Η πρώτη έγινε ανάρπαστη, και έτσι είπα να την μοιραστώ μαζί σας!
Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες
250 γραμ σύγκλινο
2 πιπεριές χοντροκομμένες
1 ποτηράκι ζωμό κρέατος

Ζωμός βοδινού


1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 καρότα σε ροδέλες
μια χούφτα μαϊντανό
μπόλικο αλατοπίπερο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
μια πρέζα ζάχαρη

 

Εκτέλεση
Από το βράδυ καθαρίζουμε πλένουμε καλά και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τους γίγαντες.
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να δοκιμάσουμε και να είναι λιγάκι βρασμένοι.
Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με όλα τα υλικά.
προσθέτουμε 2 ποτήρια βρασμένο νερό.
Σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο για 2 περίπου ώρες στους 180.
Καλό είναι κάθε μισή ωρίτσα να ανακατεύουμε λιγάκι το φαγάκι μας και να προσέχουμε μήπως θέλει νεράκι.
Όταν είναι έτοιμοι σβήνουμε τον φούρνο βγάζουμε το καπάκι και τους αφήνουμε μέσα για μισή ωρίτσα να χυλώσουν.

Recent Recipes

Sponsors