συνταγή απο την πόλη
Υλικά
Για τα sekerpare Σεκέρ Παρέ
Βούτυρο 250 γρ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας
Ινδική καρύδα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Αυγά 2
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 4 ποτήρια περίπου
Βανίλια 1
Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι του γλυκού
Φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης για το στόλισμα
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 ποτήρια
Νερό 4 ποτήρια
Λεμόνι 1 μικρό τον χυμό του
Οδηγίες
Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ, την άχνη, το σιμιγδάλι, την καρύδα, τα αυγά,
το μπέικιν, την βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε το αλεύρι όχι όλο μαζί,
όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη. Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη.
Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί
φουσκώνουν και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν
το ένα με το άλλο και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1 αιγίνης και το πιέζουμε λίγο.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσουν (15-20 λεπτά είναι αρκετά δεν θέλουμε να ξεροψηθούν).
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε
με το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά όλο το σιρόπι.