Μαρμελάδα βερίκοκο
γρήγορη εύκολη υπέροχη

υλικά
2 κιλά βερίκοκα καθαρισμένα
1 1/2 ζάχαρη
χυμός από ένα λεμόνι

εκτέλεση

πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα
τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη για λίγες ώρες
να βγάλουν τα υγρά τους.
τα βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά
τα βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η μαρμελάδα μας αν δεν έχει αρκετά υγρά για να βράσουν τα βερίκοκα μας ριχνουμε ενα ποτήρι νερό.
και όταν είναι σχεδόν έτοιμη βάζουμε το ραβδομπλεντερ μέσα στην κατσαρόλα
και τα πολτοποιούμε <<αν δεν έχετε ράβδο τα βάζετε στο μουλτι>>
σε πολλούς αρέσει να έχει κομματάκια από το φρούτο μέσα η μαρμελάδα οπότε δεν κάνουν αυτό το βήμα
ριχνουμε τον χυμό απο το λεμόνι και τ’ αφήνουμε να βράσει λιγάκι ακόμα!!!!
προσοχή να έχετε μια κουτάλα με μεγάλο χερούλι να μην κάψετε τα χέρια σας!
την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα που τα γεμίζουμε μέχρι το χείλος τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα μας!

DSC08261DSC07968DSC08263

Comments are closed.

Recent Recipes

Recent posts

Ρώσικη σαλάτα by Mairh

Posted on Oct - 10 - 2017

0 Comment

Λικέρ πεπόνι

Posted on Oct - 4 - 2017

0 Comment

Sponsors