Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια
Υλικά
1/2 χυλοπίτες
1 πακετάκι μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια
1 σακουλάκι με ανάμικτα λαχανικά
1 πράσο χοντροκομμένο
1/2 πιπεριά σε κύβους
1 πακέτο μανιτάρια χοντροκομμένα
1 κομματάκι βούτυρο για το σοτάρισμα των λαχανικών

Υλικά για την μπεσαμέλ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 1/2 ποτήρια γάλα
1 συσκευασία Φιλαδέλφεια
1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί
3 αβγά
αλάτι
Εκτέλεση
βράζουμε τις χυλοπίτες της σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα λαχανικά να σοταριστουν με το βούτυρο και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι και οι χυλοπίτες μας!!!!
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο για την μπεσαμέλ και βάζουμε και το αλεύρι για μερικά λεπτάκια.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια το γάλα και και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τότε ρίχνουμε τ’ αβγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς.
Συνεχίζουμε με το αλάτι και το τυρί και είναι έτοιμη και η κρέμα μας!!!
Με μια κουτάλα παίρνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι οι χυλοπίτες και τα λαχανικά και τ’ ανακατεύουμε.
Βάζουμε να πάει παντού η κρέμα μας!!!
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας μας τα στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ!
Τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα το φαγακι μας.
<< αν θέλετε στο μείγμα με τις χυλοπίτες βάζετε και μια ποσότητα τριμμένο τυρί για εξτρά γεύση >>

 

Recent Recipes

Sponsors