1 2 3 4 5 6 7

Μαρμελάδα μήλο με κράνα
υλικά
1300 κιλά καθαρισμένα μήλα
300 γραμ χυμό από κράνα
600 γραμ ζάχαρη
3 ξυλάκια κανέλας
το χυμό από ένα λεμόνι

εκτέλεση
καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι!
βάζουμε τα κράνα στο μουλτι και τα πολτοποιούμε και στην συνέχεια τα σουρώνουμε με πολύ λεπτό σουρωτήρι!!!
σουρώνουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τον χυμό από τα κράνα την κανέλα και την ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ωρίτσα περίπου στην συνέχεια πολτοποιούμε τα μήλα με ραβδομπλεντερ η’ στο μουλτι προσοχή μόνο μην καείτε και πριν βάλουμε την ράβδο στα μήλα αφαιρούμε τις κανέλες.
βάζουμε ξανά τον πολτό στην φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η μαρμελάδα μας να κολλάει στην κουτάλα όταν πάμε να την ρίξουμε σε ένα πιατάκι τότε προσθέτουμε και το λεμονάκι και μετά από 5 λεπτακια την βάζουμε καυτή σε αποστειρωμένα βαζάκια και για 12 ώρες με το καπάκι προς τα κάτω!!!! καλή σας επιτυχία!!!!

αποστείρωση!!!!!
τα σαπουνίζουμε πολύ καλά τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στον φούρνο πάνω σε μια πετσετούλα στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά και όπως είναι ζεστά τα παίρνουμε με ένα πανάκι και τα γεμίζουμε!

Recent Recipes

Sponsors