Συκώτι μοσχαρίσιο με μαυροδάφνη
Ένα μεζεδάκι για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.
Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κγ κορν φλάουρ
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτέλεση
καθαρίζουμε από τις πετσούλες το συκώτι.
Το κόβουμε σε λουριδίτσες.
Το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το συκώτι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Σβήνουμε με την μαυροδάφνη.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά μας.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτάκια.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσουν λιγάκι ακόμα χωρίς καπάκι να φύγουν αρκετά υγρά.
Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νεράκι και περιχύνουμε το φαγάκι μας.
Κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού προσέχοντας να μην κόλληση το συκωτάκι μας.
Μόλις δέσει η σαλτσούλα το βγάζουμε από την φωτιά και είναι έτοιμο.
Αν θέλετε το κάνετε από νωρίς και πριν το σερβίρισμα το βάζετε στην φωτιά και κάνετε την διαδικασία με το κορν φλάουρ.
σερβίρετε ζεστό.
Αν δεν θέλετε να βάλετε μαυροδάφνη μπορείτε να βάλετε κρασί και μια κουταλίτσα του γλυκού μέλι!
καλή επιτυχία!!!!