Γουρουνάκια τυροπιτάκια.
χθες ο μικρός μας πρίγκιπας έκλεισε τον πρώτο χρόνο της ζωούλας του.
Από την γιαγιά θα έχουν κάθε μέρα χιλιάδες είχες να είναι γερά και καλότυχα τα εγγονάκια μου!!!!
Και όταν μπορώ εγώ θα τους κάνω και μερικές λιχουδίτσες έτσι για να τους φτιάχνω την μέρα.
Για την ζύμη
1 αυγό,
1/2 κούπα γάλα,
1 κεσεδάκια γιαούρτι,
1/4 της κούπας λάδι ελαφρύ
1 φακ μπεικιν,
1 κ του γλυκού αλάτι,
3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις
500γρ φέτα…
Χτυπάμε λίγο το αυγό ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,
Ανοίγουμε πιατάκια λιώνουμε με ένα πιρούνι την φέτα και κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας για να γίνει το σωματάκι,
Κλείνουμε το τυρί μέσα στην πιτούλα μας πλάθουμε ελαφρά να γίνει στρόγγυλο..
Φτιάχνουμε αυτάκια,ουρίτσες…
Για την μουσούδα κόβουμε ζύμη με ένα καπάκι κόκα κόλας Καρφώνουμε με 2 οδοντογλυφίδες και καρφώνουμε στο σώμα.
Για ματάκια βάζουμε μοσχοκάρφια….
Πριν βάλουμε πάνω στο σωματάκι την ουρίτσα τα αυτάκια και την μουσούδα αλείφουμε με σκέτο κρόκο αυγού το σωματάκι για να γίνει η διαφορά στο χρώμα…
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 30-35 μέχρι να ροδίσουν…20τεμ..!!!
Για ματάκια έβαλα κόκκους πιπεριού.”
Εγώ για το άλειμμα έβαλα κρόκο αυγού με λίγο γάλα.
Maria Chatzisimou Το κείμενο όπως το έδωσε η Δάφνη Λεμονάκη
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ Μαρία και Δάφνη.

Recent Recipes

Sponsors