Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Lumaconi rigati Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά
Υλικά
1 πακέτο κοχύλια Lumaconi rigati
εγώ τα βρίσκω μόνο στον βασιλόπουλο
1/2 κιλό κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα τριμμένα στο λεπτό του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη σε κουβάκια
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κγ ζάχαρη
λίγο μπαχάρι και κανέλα
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κοχύλια μας 10 με 11 λεπτά
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με κρύο νερό να μην κολλήσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκορδάκι.
Προσθέτουμε τον κιμά πιέζοντας με ένα πιρούνι να μην μείνει χοντρά μπαλάκια.
Βάζουμε το καρότο την πιπεριά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Όταν έχουν φύγει όλα τα υγρά και είναι μόνο με το λαδάκι σβήνουμε με το κρασάκι.
Αφήνουμε να εξατμιστεί λιγάκι και προσθέτουμε την ντομάτα και το νεράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Κάνουμε μισή δόση μπεσαμέλ και σκεπάζουμε τα κοχυλάκια μας.

Ψήνουμε στους 170 αέρα για 20 λεπτά.
καλή επιτυχία!