Κουλουράκια αμμωνίας
Υλικά
500 γραμ Άριστον
500 γραμ ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού γάλα
8 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
80 γραμ αμμωνία
2 κιλά αλεύρι περίπου
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε την ζάχαρη με τους κρόκους
Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια.
Τους κρόκους τους χτυπάμε με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
Συνεχίζουμε με τις βανίλιες το ξύσμα.
Μέσα στο ποτήρι με το γάλα λιώνουμε την αμμωνία και την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα.
Τέλος βάζουμε τα ασπράδια ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε λιγάκι την ζύμη να ξεκούραστη και πλάθουμε πολύ λεπτά μπαστουνάκια για να κάνουμε σχεδία γιατί φουσκώνουν πολύ στο ψήσιμο.
Αν δεν θέλετε να κάνετε μαρέγκα τα ασπράδια μπορείτε να τα χτυπήσετε από την αρχή με μαζί με τους κρόκους απλά δεν θα έχετε τόσο πολύ αφράτα κουλουράκια όπως αυτά με την μαρέγκα.
τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα αρκετά μακριά το ένα από το άλλο.
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
Από πάνω ρίχνουμε λίγη ζαχαρίτσα.
ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά περίπου!!!
Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγούλα την γιαγιά Μακρίνα από τα Γιαννιτσά!!!!

Recent Recipes

Sponsors