Τα τσουρέκια μου
Υλικά
200 γραμ νωπη μαγιά
800 γραμ γάλα χλιαρό
3 πορτοκάλια το ξύσμα
13 αυγά το ένα για επάλειψη
250 γραμ Άριστον
1 κιλο ζάχαρη
2 φακελάκια μαχλέπι
1 κσ αλάτι
3 κιλά αλεύρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα 2 κσ ζάχαρη και λιώνουμε την μαγιά.
Αφήνουμε να κάνει φουσκάλες η μαγιά μας.
Αν το μαχλέπι σας είναι σε κόκκους το βάζετε στο μουλτι με άλλες 2 κσ ζάχαρη και το χτυπάτε να γίνει σκόνη.
Την ζάχαρη που χρησιμοποιούμε την παίρνουμε από το ένα κιλό.
το χτυπημένο μαχλέπι το περνάτε από ένα ψιλό σουρωτήρακι και το βάζετε και αυτό στην λεκανίτσα που θα ζυμώσετε τα τσουρέκια σας.
Προσθέτουμε την ζάχαρη τα αυγά και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το ξύσμα και το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το αλεύρι το ζυμαράκι μας.
στο τέλος ρίχνουμε μια μια κουταλιά το βούτυρο και κάνουμε διπλώματα στην ζύμη από έξω προς τα μέσα μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
Σκεπάζουμε το ζυμαράκι μας με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο στους 50 μέχρι να διπλασιαστεί ο Όγκος του.
Όταν είναι έτοιμο το πιέζουμε να φύγει ο αέρας από μέσα και το χωρίζουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε να δώσουμε σχήμα τσουρεκιού.
Τα βάζουμε σε μεγάλα ταψιά πάνω σε λαδόκολλα και τα πάμε ξανά στον φούρνο να φουσκώσουν τα τσουρέκια μας.
Να αφήνετε μεγάλα κενά ανάμεσα στα τσουρέκια να μην σας κολλάνε.
Όταν είναι έτοιμα φουσκωμένα τα περνάμε αυγό με ένα πινελάκι.
Αν θέλετε ρίχνετε από πάνω φιλέ αμύγδαλο σουσάμι η ακόμα και ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 160 για 45 λεπτά με αντιστάσεις.
όταν κρυώσουν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και παραμένουν φρέσκα πολύ καιρό!!!! καλό πάσχα

Recent Recipes

Sponsors