Μαρμελάδα μανταρίνι
υλικά
1400 με 1500 καθαρισμένα μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα κύβοι
2 πορτοκάλια τον χυμό
1 λεμόνι τον χυμό
εκτέλεση
καθαρίζουμε τα μανταρίνια μας προσπαθώντας να βγάλουμε τα κουκούτσια αν έχουν χαράζοντας στην μέση τα μανταρινάκια μας και όσο περισσότερο μπορούμε τις άσπρες κλωστουλες που έχουν στο κέντρο και γύρο γύρο.
τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μήλα και τον χυμό από τα πορτοκάλια και την ζάχαρη και τα βράζουμε για 20 λεπτακια περίπου στην συνέχεια τα περνάμε από το μουλτι η’ το ραβδομπλεντερ να γίνουν πολτός και τα σουρώνουμε με ένα ψιλό σουρωτήρι να μην έχει μέσα η μαρμελάδα μας ούτε ίνες ούτε κανένα κουκούτσι!!!
βάζουμε τον καθαρό πολτό στην κατσαρόλα ρίχνοντας και το λεμόνι και την βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας!!!! δοκιμή μαρμελάδας ριχνουμε σε ένα πιατάκι λίγο μαρμελάδα και τραβάμε κάθετα το κουταλάκι μας. όταν αφήνει καθαρή την γραμμούλα στην μέση της κουταλιάς είναι έτοιμη και την βάζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα βαζάκια κλείνουμε καλά το καπάκι και τα βάζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τα βαζάκια μας!!!! καλή επιτυχία!