Παστιτσομπούρεκο
Είμαι της άποψης ότι και το ομορφότερο φαγάκι κάποια στιγμή σε κουράζει.
Ετοίμασα 3 διαφορετικές προτάσεις για τους αγαπημένους μου με πολύ μικρές αλλαγές.
Την ιδέα για το σημερινό φαγάκι το πήρα από την Βασούλα.
Τις επόμενες μέρες θα τις μοιραστώ μαζί σας.
Όπως καταλάβατε θα είναι η εβδομάδα αφιέρωμα στο παστίτσιο
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμ μακαρονάκι κοφτό
500 γραμ κιμά σπάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κσ πελτέ ντομάτας
1 κγ μπαχάρι τριμμένο
1/4 κγ κανέλα
αλατοπίπερο
1 ποτήρι νερό

Σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κσ πελτέ ντομάτας
4-5 κσ ποτηράκι ελαιόλαδο
λίγο μπαχάρι τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγη καστανή ζάχαρη
αλατοπίπερο
και λίγο νεράκι να βράσει η σάλτσα μας
Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα πιέζοντας με ένα πιρούνι τον κιμά να γίνει μικρά μπαλάκια
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας το μπαχάρι την κανέλα το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό.
χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράζει μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Όταν έχει κρυώσει χτυπάμε τα ασπράδια που μας περισσεύουν από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε το μακαρονάκι.
Μόλις είναι έτοιμος και ο κιμάς προσθέτουμε και αυτόν στην κατσαρόλα που έχουμε το μακαρονάκι.
Κάνουμε μισή δόση μπεσαμέλ και την ρίχνουμε και αυτή στην κατσαρόλα και τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί.

Μπεσαμέλ by mairh


Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και το κόβουμε στην μέση.
Παίρνουμε 2 φύλλα που τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο η’ αν θέλετε βούτυρο.
Βάζουμε στην μέση μια καλή ποσότητα από τα υλικά του παστίτσιου.
Κλείνουμε τις δυο πλάγιες πλευρές και ρολάρουμε το μπουρέκι μας.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα.

Σάλτσα
Όταν βάλετε τα μπουρεκάκια σας στον φούρνο ετοιμάστε την σαλτσούλα για βάση στο πιάτο σας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και την σιγοβράζεται μέχρι να δέσει και να γλυκάνει.
Σ’ αυτό το φαγάκι δεν βάζω φρέσκια ντομάτα να μην βγάζει υγρά.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ η’ στο μουλτι.
Σερβίρετε τα μπουρεκάκια σας σκέτα η με μια κουτάλια σάλτσα στην βάση του πιάτου.
Όποια συνταγούλα και να κάνετε το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Βασούλα σ’ ευχαριστώ πολύ πολύ για την ιδέα!!!!

Posted by Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας on Dienstag, 22. März 2016

Recent Recipes

Recent posts

Κούκις by mairh Νο2

Posted on Aug - 5 - 2017

0 Comment

Γυμνά γεμιστά

Posted on Jul - 27 - 2017

0 Comment

Sponsors