Ατομικά παστιτσάκια
Καλά δεν σας είπα ότι ανακάλυψα και την Αμερική.
Μια ιδέα που την έχουν χιλιάδες γυναίκες την είχα και εγώ.
Πάμε να δοκιμάσουμε την δική μου εκδοχή του παστίτσιου.
με τα ατομικά παστιτσάκια είναι εύκολο να σερβίρεις.
Υλικά
500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
250 γραμ πένες η’ μακαρονάκι κοφτό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο τριμμένο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1/2 κγ πελτέ ντομάτας
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κγ μπαχάρι τριμμένο
αλατοπίπερο
Για μεσα στα μακαρόνια με τον κιμά
200 γραμ τριμμένη μοτσαρέλα
1 δόση Μπεσαμέλ αν την θέλετε πλούσια στα παστιτσάκια σας
Εκτέλεση
Βάζουμε το λαδάκι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ρίχνουμε τον κιμά και τον πιέζουμε να σπάσει σε μικρά μπιλάκια.
σβήνουμε με τον ντοματοχυμό.
Συνεχίζουμε με το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τον κιμά μας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες η’ τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εγώ πάντα ανακατεύω τον κιμά με τα μακαρόνια μου αρέσει να μπερδεύω τις γεύσεις.
Εσείς αν θέλετε το κάνετε κλασικά μακαρόνια κιμάς μακαρόνια.
Πριν ανακατέψω τα μακαρόνια με τον κιμά ρίχνω την τριμμένη μοτσαρέλα και τα ασπράδια από τα αυγά.
Αυτό βοηθάει να δέσουν τα μακαρόνια και να είναι αφράτα.
Βάζω και τον κιμά και ανακατεύω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μου <3
Μοιράζουμε το υλικό μας σε 8 με 10 ατομικά πυρεξάκια.
Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ μας και λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
ψήνουμε 45 λεπτά περίπου στους 190 με 200.