Παστιτσόπιτα by Mairh

Παστιτσόπιτα by Mairh

Παστιτσόπιτα by Mairh
Συνεχίζω αυτή την βδομάδα αφιέρωμα στο παστίτσιο.
Είμαι της γνώμης ότι πίτες μπορούν να γίνουν τα πάντα, γιατί όχι και το παστίτσιο.
Σήμερα σας παρουσιάζω μια τέλεια πίτα.
Έγινε πολύ νόστιμη και γι αυτό την μοιράζομαι μαζί σας.
Υλικά
Υλικά
250 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
250 γραμ πένες η’ μακαρονάκι κοφτό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
200 γραμ φετα τριμμενη με τα χερια
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1/2 κγ πελτέ ντομάτας
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κγ μπαχάρι τριμμένο
αλατοπίπερι
Εκτελεση
Βάζουμε το λαδάκι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον κιμά και τον πιέζουμε να σπάσει σε μικρά μπιλάκια.
σβήνουμε με τον ντοματοχυμό.
Συνεχίζουμε με το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τον κιμά μας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες η’ τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εγώ πάντα ανακατεύω τον κιμά με τα μακαρόνια μου αρέσει να μπερδεύω τις γεύσεις.
Εσείς αν θέλετε το κάνετε κλασικά μακαρόνια κιμάς μακαρόνια.
Πριν ανακατέψω τα μακαρόνια με τον κιμά ρίχνω τα ασπράδια από τα αυγά.
Αυτό βοηθάει να δέσουν τα μακαρόνια και να είναι αφράτα.
προσθέτω και τον κιμά κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύω.
Φτιάχνω μισή δόση μπεσαμέλ και την ρίχνω μαζί με τον κιμά και τα μακαρόνια.

Τέλος προσθέτω φέτα και τα ανακατεύω απαλά να μην λιώσει η φέτα.
Έχω πάντα στην κατάψυξη έτοιμη ζύμη ανοιγμένη σε μικρά δισκάκια για φύλλο.

Στρώνω σε ένα ταψάκι λαδωμένο ένα φύλλο ραντίζω πάλι λίγο λάδι και βάζω ένα ακόμα φύλλο.
Ρίχνω το μείγμα του παστίτσιου και και σκεπάζω με ένα ακόμα φύλλο.
Ραντίζω με λίγο νεράκι την επιφάνεια της πίτας πασπαλίζω σουσάμι.
Τεέλος λίγο ακόμα λαδάκι και πολλές τρύπες στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι.
Δεν την χαράζω γιατί θα βγει έξω η μπεσαμέλ και θα χαλάσει την εμφάνιση της πίτας μας.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα η πιτούλα μας!!!!!