Λαγάνα 2018 best

Λαγάνα 2018 best

Λαγάνα 2018 best
Σας έχω πει ότι κάθε χρόνο δοκιμάζω και μια νέα συνταγή μαζί με την κλασική την δική μου με το ταχίνι.
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2016/03/lagana/
Φέτος η δοκιμή είναι απίστευτη και θα την καθιερώσω.
Το δείγμα μας ενθουσίασε και μόλις ετοιμάζω και την ζύμη για τις αυριανές μας Λαγάνες.
Την συνταγή την βρήκα στο youtube και με ενθουσίασε.
δείτε το βιντεάκι και δοκιμάστε την είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πάρα πολύ!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=tnyt5fDedIQ

Υλικά για 2 λαγάνες

900 γρ αλεύρι Για όλες τις χρήσεις
100 γρ σιμιγδάλι
550 γρ νερό
2 Ξηρές μαγιές
100 γρ σουσάμι
100 γρ Ηλιέλαιο
2 κτσ ξύδι βαλσάμικο
2 κτσ αλάτι
1 κτσ ζάχαρη

Για το άλειμμα
2 κτσ ζάχαρη
100 γρ νερό
Αρκετό σουσάμι

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε 1 κσ ζάχαρη 250 γραμ χλιαρό νερό την μαγιά και 250 γραμ αλεύρι γοχ.
Τα ανακατεύουμε και έχουμε ενα παχύ χυλό.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστή γωνιά να φουσκώσει για 40 λεπτά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε 650 γραμ αλεύρι, 100 γραμ σιμιγδάλι,1 φακελάκι μαγιά,2 κσ αλάτι,και τα ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τα υλικά της πρώτης λεκάνης στην δεύτερη.
Στο μουλτι χτυπάμε το σουσάμι με το σπορέλαιο να γίνει ένα μείγμα και το ρίχνουμε και αυτό στην μεγάλη λεκάνη.
Τέλος βάζουμε το βαλσάμικο και 300 γραμ χλιαρό νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αλείφουμε την ζύμη με λίγο σπορέλαιο και την σκεπάζουμε με μεμβράνη για 2 ώρες να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε στην μέση.
Βάζουμε λαδόκολλα σε δυο ταψιά και απλώνουμε την ζύμη όσο λεπτή την θέλουμε.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της λαγάνας.
Ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι και το πατάμε να κολλήσει καλά.
Κάνουμε πολλές τρύπες με τα δάχτυλα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 25 με 30 λεπτά.
Καλή σαρακοστή σε όλους!!!!!
Ευχαριστώ πολύ το LIVE KITCHEN CHANNEL