Σπανακόρυζο

Σήμερα σπανακορυζάκι.
Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι μόνο που δεν μου αρέσει να το βλέπω λευκό η’ γεμάτο ζουμιά στο πιάτο και φυσικά όχι σαν πιλάφι.
Εμένα η γιαγιά μου το έκανε έτσι ακριβώς και όσοι το δοκίμασαν τους άρεσε πολύ!!!!!!!
Για να κάνω τα μικρά να τρώνε το σπανακόρυζο αδειάζω πατάτες τις περνάω λιγάκι από το τηγάνι και τις γεμίζω.

Υλικά για 4 μερίδες
1/2 κιλό σπανάκι
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
4 κσ ρύζι Καρολίνα
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
Αν θέλετε βάζετε λιγάκι καροτάκι και μια τριμμένη ντομάτα.

Εκτέλεση
καθαρίζουμε καλά και πλένουμε το σπανάκι, τον άνηθο, και τα κρεμμυδάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Συνεχίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
Όταν έχουν μαραθεί προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νεράκι να μην το κάνουμε σούπα το φαγάκι μας.
Σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά.
Βάζουμε το ρύζι πλυμένο και προσθέτουμε και τον άνηθο.
Σιγοβράζουμε ακόμα για λίγη ώρα και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να μελώσει το ρυζάκι μας.
Για να κάνω τα μικρά να τρώνε το σπανακόρυζο αδειάζω πατάτες τις περνάω λιγάκι από το τηγάνι και τις γεμίζω.

Recent Recipes

Recent posts

Εξοχικό Χ3

Posted on Jun - 17 - 2018

0 Comment

Βαλσαμόλαδο

Posted on Jun - 6 - 2018

0 Comment

Σπανακόρυζο

Posted on May - 23 - 2018

0 Comment

Sponsors