Τυρόπιτα κανταΐφι σουφλέ της Βασούλας

Πριν λίγες μέρες είχα τραπέζι στο σπίτι μου σε πολύ καλά φιλαράκια!!!
Τα κοριτσάκια μου Βασούλα και Δώρα μου έφεραν τα καλούδια τους!
Είναι υπέροχες συνταγούλες που κάποια στιγμή θα τις φτιάξω και εγώ να τις μοιραστώ μαζί σας.
Η τυροπιτά κανταΐφι ενθουσίασε τους πάντες όμως πάνω απ όλους τον μικρό μου εγγονό τον Διονύση.
Όλο έτρωγε και φώναζε Βάσω κοιτά <3
Έτσι αποφάσισα να του την φτιάξω και εγώ αφού του άρεσε τόσο πολύ!!!!
Βασούλα πόσο δίκιο έχεις που λες ότι πρέπει να είναι σε κάθε τραπέζι αυτή η τυρόπιτα!!!!
σ’ ευχαριστώ πολύ για ακόμα μια φορά <3

Υλικα
Θα χρειαστούμε ένα μετρίου μεγέθους πυρέξ.
200 gr γκούντα,
200 gr ένταμ,
200 γρ μοτσαρέλα,
200 gr ρεγκάτο όλα τριμμένα,
200γρ γραβιερα,
500 γρ φετα.
Τα υπόλοιπα υλικά είναι:
1 πακετο (περιπου 280 gr) βούτυρο lurpak,
1λίτρο φρέσκο γάλα,
3 αυγά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι.

Εκτέλεση

Λιώνουμε όλο το βούτυρο και απλώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στον πάτο του πυρέξ αφού το έχουμε ξεπαγώσει σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Πάνω από την πρώτη στρώση του φύλλου ρίχνουμε το μισό βούτυρο.Αφού έχουμε ανακατέψει όλα τα τριμμένα τυριά,παίρνουμε τα μισά από αυτά και τα απλώνουμε στο πυρέξ,από επάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι (κρατώντας ελάχιστο για το τέλος).Τώρα σειρά έχει το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο το οποίο περιχύνεται ομοιόμορφα.
Από επάνω τοποθετούνται τα υπόλοιπα τυριά(ανακατεμένα) και όσο φύλλο κανταΐφι είχαμε προηγουμένως κρατήσει.Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και το περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα χωρίς να φοβηθούμε τα πολλά υγρά διότι το συγκεκριμένο φύλλο θα το απορροφήσει όλο.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι το φαγητό μας να πάρει ένα έντονο χρυσαφί χρώμα.Όταν η τυρόπιτα είναι έτοιμη βγαίνει από τον φούρνο και αφήνουμε 10′ να σταθεί πριν την κόψουμε.

https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen/photos/a.1509078095998074.1073741829.1509005619338655/1755534908019057/?type=3&theater

Recent Recipes

Sponsors