Τυρόψωμο στην φόρμα
Μια μεγάλη αδυναμία για όλη την οικογένεια μου.
Υλικά
4 ποτήρια χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
2 κουταλάκια μελί
400 γραμ φέτα
μπόλικο πιπέρι
ρίγανη
1800 γραμ περίπου αλεύρι γοχ
Εκτέλεση
Μέσα στο νερό λιώνουμε την μαγιά
Ρίχνουμε την ζάχαρη και το αλάτι και το ένα κιλό αλεύρι και κάνουμε ένα παχύ χυλό
Τ’ αφήνουμε μισή ωρίτσα και στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι το λάδι και κάνουμε μια μαλακή ζύμη.
Αν θέλουμε αφήνουμε για άλλη μια ωρίτσα την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη να φουσκώσει όμως και αμέσως να την πλάσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα!!!
Χωρίζουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα παχύ φύλλο ρίχνετε την τα 100 γραμ φέτα
Πάνω στην φέτα πιπεράκι και ρίγανη!!!!
Αν θέλετε κάθε ψωμάκι βάζετε ελιές και διαφορετικά μυρωδικά,
πχ θυμάρι ξερό βασιλικό και ότι άλλο θέλετε!!!
κάνετε το φύλλο ένα ρολάκι και το βάζετε σε φόρμα και το αφήνετε να φουσκώσει όταν είναι έτοιμο.
Το ψήνετε στους 200 για 45 λεπτάκια περίπου!!!
Εγώ κάνω διπλή και τριπλή δόση και τα ετοιμάζω και πριν φουσκώσουν τα βάζω σε φόρμες μιας χρήσης
τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα βάζω στην κατάψυξη!!!
όταν θέλω να τα ψήσω τα βγάζω από το βραδάκι και τ’ αφήνω όλη νύχτα ξεπαγώνουν και φουσκώνουν, το πρωί είναι έτοιμα για φούρνο!!!
Πολλές φορές αλείφω την ζύμη μου με κέτσαπ και δίνω μια πιο πικάντικη γεύση στο ψωμάκι μου!!!