ΥΛΙΚΑ
10 αυγά
350 γραμ LOYRPAC
250 σπορέλαιο
1200 ζάχαρη
1 φακελάκι κακουλέ
1 κουταλάκι μαστίχα
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
και το ξύσμα τους
300 γραμ νωπή μαγιά
3700 γραμ αλεύρι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα μπολάκι βάζω ενα ποτήρι χλιαρό γάλα
και την μαγιά να λιώσει
συμπληρώνω και λιγάκι αλεύρι και το αφήνω να φουσκώσει!
σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο τον χυμό το κακουλε
το υπόλοιπο γάλα και την μαστίχα και τα ζεσταίνω
και μέσα σε μια λεκανίτσα ρίχνω το αλεύρι τ’ αυγα που πριν
τα χτυπάω λιγάκι!και σιγά σιγά ρίχνω τον χυλό που φούσκωσε και τα χλιαρά
υλικά!!!!
όταν είναι έτοιμη η ζύμη ρίχνω το σπορέλαιο χλιαρό και αυτό και τα ζυμώνω μέχρι να απορροφήσει ολο το λάδι!!!
αφήνω να φουσκώσει η ζύμη μου σε ζεστό μέρος και όταν ειναι έτοιμη πλάθω τα τσουρέκια μου και τ αφήνω πάλι να φουσκώσουν όταν είναι έτοιμα τα περνάω με αυγό και φιλέ αμυγδάλου!!!
ψήνονται στους 180 στον αερα για 25 λεπτα
μολις κρυώσουν τα συσκευάζουμε με μεμβρανη!!!!
καλη επιτυχια
και του χρονου με υγεια!!!!!!