γεμιστά της γιαγιάς μου
υλικά για ενα μεγάλο ταψi
3 πιπεριές
3 κολοκυθάκια
3 μελτζάνες
6 ντομάτες
υλικά για την γέμιση
2 πιπεριές κέρατο σε κυβάκια
την σάρκα απο τις μελτζάνες σε κυβάκια
1 κολοκυθάκι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 καρότα στο ψιλό του τρίφτη
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροτριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο
μερικά φύλλα δυόσμο
μια χούφτα μαϊντανό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ενα ποτηράκι νερό
την σάρκα απο τις ντομάτες χοντροκομμένη
μια κσ ρύζι για κάθε γεμιστό αν βάλετε κιμά αφαιρείτε 3-4 κουταλιές ρύζι
αν θέλετε βάζετε μισή ποσότητα ρύζι Καρολίνα και μισή ρύζι για πιλάφι.
αλατι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι το κρεμμυδάκι, μόλις μαραθεί ριχνουμε σταδιακά
τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό με το δυόσμο,
στο τέλος ριχνουμε το ρύζι και τον χυμό ντομάτας που κάναμε με τον πελτέ!!!
αν βάλουμε κιμά τον σοτάρουμε στην αρχή μαζί με το κρεμμύδι
όταν εχουμε βάλει ολα τα υλικά βγάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και αφήνουμε λίγα λεπτά
να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Στο ταψί
Γεμίζουμε τα κηπευτικά μας αφήνοντας ένα μικρο κενό για να φουσκώσει το ρύζι,
κόβουμε πατατες κυδωνάτες και τις βάζουμε στα κενά ανάμεσα από τα γεμιστά μας,
Ρίχνουμε μπόλικο αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
στο τέλος ριχνουμε από πάνω αρκετό λαδάκι και τα ψήνουμε,
κάλο είναι να τα βάζετε σε χαμηλή θέση στον φούρνο σας στους 200 για μια ωρίτσα και κάτι παραπάνω!!!