Ατομικά παστάκια
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ .ζάχαρη
350 γρ νερό
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)
-Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
ενα κουτι φυτικη κρεμα γαλακτος σας εχω φωτο
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω την φυτικη κρεμα να γίνει σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ .κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
100 γρ. γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
-Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθετω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
αφού έχω κρύα όλα τα υλικά μου τουμπάρω το παντεσπάνι στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μεγάλο μαχαίρι το χωρίζω στα δυο!! φυσικά με πολύ προσοχή!!! κόβω όλη την επιφάνεια με κουπατ σχέδια που θέλω προσοχή όμως να είναι δυο δυο και βάζω στα μισά σαντιγί και τα σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομματάκια τα στολίζω απο πάνω με μια ροζέτα σαντιγης και ειναι έτοιμα ατομικά παστακια!!!! τα κομμάτια που θα σας μείνουν απο το παντεσπάνι τα βάζετε σε ποτήρια προσοχή μικρή ποσότητα σε κάθε ποτήρι με ένα κορνε βάζετε απο πανω σαντιγί και πανω απο την σαντιγί βάζετε την γκαναζ σοκολάτας και ετσι εχετε και ατομικά κεράσματα καλή σας επιτυχία
η συνταγή ειναι ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ της Σόφη Τσιώπου
με τις δικές μου αλλαγές