Ζελέ στο ποτήρι

Ζελέ στο ποτήρι

2 3 4 5 6 7 8

Λοξό γλυκάκι

υλικά για 6 ποτήρια
6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο η’ ότι άλλο φρούτο σας αρέσει
1 φακελάκι ζελέ ανανά
12 μπισκότα mini digestive η’ 6 μεγάλα

υλικά για την κρέμα πατισερι
1/2 λίτρο γάλα
120 γραμ ζάχαρη
60 γραμ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 αβγά
ξύσμα λεμονιού
ένα κομματάκι βούτυρο

υλικά σοκολάτας
250 γραμ κουβερτούρα
250 γραμ κρέμα γάλακτος

εκτέλεση
πρώτα βρίσκουμε έναν τρόπο να μείνουν τα ποτήρια μας λοξά αν θέλετε φυσικά τα βάζετε όρθια το ίδιο αποτέλεσμα γεύσεις θα έχετε!!!
στην συνέχεια βάζουμε τα φρούτα που θέλουμε και φτιάχνουμε τον ζελέ
μας σε μια λεκανιτσα βάζετε ένα ποτήρι βραστό νερό ρίχνετε το φακελάκι τον ζελέ
τον ανακατεύετε καλά να λιώσει και ρίχνετε ένα ποτήρι σιρόπι από την κομπόστα σας και μόλις κρυώσει τον ρίχνετε στα ποτήρια που έχετε την κομπόστα!!!
μπαίνουν στο ψυγείο να παγώσει ο ζελές!!!
όταν είναι παγωμένος ο ζελές σας κάνετε την κρέμα σας.
βάζετε σε μια κατσαρολιτσα το γάλα και το ξύσμα λεμονιού να ζεσταθεί πολύ καλά και σε ένα άλλο δοχείο βάζετε τα αβγά το κορν φλαουρ
την ζάχαρη και την βανίλια και τα ανακατεύετε να γίνουν ένας χυλός με μια κουτάλα ρίχνετε από το ζεστό γάλα στον χυλό σας σιγά σιγά να πάρει την θερμοκρασία του γάλακτος και μετά το ρίχνετε στην κατσαρολιτσα σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα, μόλις είναι έτοιμη η κρέμα σας ρίχνετε και το βούτυρο και το ανακατεύετε μεχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα βάζετε μια μεμβράνη πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει!!!
στην συνέχεια βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αυτή μόλις είναι ένα όμορφο σιρόπι σοκολάτας το αφήνετε και αυτό στην άκρη να κρυώσει!!! όταν έχετε όλα τα υλικά σας κρύα μοιράζετε την κρέμα στα 6 ποτήρια και πάνω στην κρέμα βάζετε τα μπισκότα στην συνέχεια ρίχνετε την σοκολάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν και είναι έτοιμα!!!!καλή σας επιτυχία!!!!!