Σουηδικά Μπούλαρ

Σουηδικά Μπούλαρ

DSC09917 DSC09924 DSC09926 DSC09927 DSC09928 DSC09941 DSC09942 DSC09943 DSC09947

Σουηδικά Μπούλαρ
Υλικά

1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
100γρ. βούτυρο
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κομ. νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή
1 κουτ.γλυκ. κάρδαμο ή κακουλέ
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι

Επικάλυψη
Χοντρή ζάχαρη ή κανονική
Κανέλα
Βούτυρο μαλακό
Θήκες για κέικ (χωρίς θήκες απλώνουν)

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο,όχι πολύ.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και το αλάτι.Ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθούν.Έπειτα ρίχνουμε το κάρδαμο και το αλεύρι.Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει απο τα χέρια(ίσως να θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι).Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.Κόβουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο παχύ.

Αλοίφουμε πάνω το φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε λωρίδες 1 εκ. περίπου όλο το φύλο. Παίρνουμε τις λωρίδες,ενώνουμε τις 2 άκρες,το γυρίζουμε κα το κάνουμε έναν κόμπο.

Τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Τέλος τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους για 10 λεπτά,όχι παραπάνω.

Τα σουηδικά τσουρεκάκια είναι πλέον έτοιμα!!!!

Tip
Επειδή βγαίνουν αρκετά μπορείτε να τα ψήσετε,να τα βάλετε στην κατάψυξη και όταν τα ξεπαγώσετε,να είναι ολόφρεσκα!

http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2009/…/blog-post_05.html