ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ

1 4 5 8 9 10

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ

η συνταγή υπάρχει στο τεύχος Οκτωβρίου στο περιοδικό <<ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ>>

υλικά
1/2 μοσχαράκι χτένι
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι ντοματούλα πολτό
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
λίγο μπαχάρι
λίγη κανέλα
αλάτι πιπέρι
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο

υλικά για τις φωλιές
8 πατάτες ιδίου μεγέθους
σπορέλαιο για το τηγάνι

υλικά πουρέ
2 πατάτες για τον πουρέ
μοσχοκάρυδο
αλατι
δυο κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
μια κούπα τυρι τριμμένο
λίγο γάλα για τον πουρέ

εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρεατάκι μας βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεατάκι μας στην συνέχεια
ρίχνουμε και το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν!
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και συμπληρώνουμε νεράκι για να βράσει μέχρι να έχουμε μια μελωμένη σαλτσούλα!!!!

Τον χρόνο που βράζει το μοσχαράκι μας κάνουμε την προετοιμασία για τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε στο κέντρο.

Τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι!!!!!!

Αυτά που βγάζουμε τα μαζεύουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με αλατισμένο νεράκι να βράσουν συμπληρώνοντα άλλες 2 πατάτες ψιλοκομμένες για να βράσουν γρήγορα!!! μόλις βράσουν οι
πατάτες τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνοντας μέσα και τα υλικά για τον πουρέ εκτός από το
τυρί!!!!

τέλος αραδιάζουμε τις πατατες σε ένα ταψάκι και τις γεμίζουμε με το μοσχαράκι μας που το κόβουμε μπουκίτσες.

Στην συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε την επιφάνεια από τις πατάτες με πουρέ και ριχνουμε τυράκι από πάνω!!!! τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει
ο πουρές μας και είναι έτοιμες!!! καλή επιτυχία