Κεφτεδάκια με πιπεριά & πράσο

Κεφτεδάκια με πιπεριά & πράσο

1 3 4 5 6 7

Κεφτεδάκια με πιπεριά & πράσο
σε σάλτσα κρασιού
υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά περασμένη από το μουλτι
5-6 φιλαράκια δυόσμο
1 αυγό
αλατι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
αλεύρι για το τηγάνισμα

εκτέλεση
μουσκεύουμε το ψωμί βγάζουμε την κόρα και το στύβουμε πολύ! βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ζυμώνουμε καλά και τ αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα και στην συνέχεια κάνουμε μικρά μπαλάκια τ’ αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα, τα βγάζουμε και τ’ αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να είναι έτοιμη η σαλτσούλα μας!

σάλτσα κρασιού
1 κρεμμύδι χοντροκομμενο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
100 γραμ φέτα
1 ποτηράκι κρασί
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο αλατι
μπόλικο πιπέρι
1/2 κγ κολιανδρο
στην μύτη του κουταλιού ζάχαρη

εκτέλεση
βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδι με το σκορδάκι τον κολιανδρο και την δάφνη και σβήνουμε με το κρασάκι μας!!! στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα που την ριχνουμε στο τέλος όταν η σαλτσούλα μας είναι γλυκιά και δεμένη!!! αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και ριχνουμε τα κεφτεδάκια μας και μετά από 5 λεπτακια σβήνουμε την φωτιά!!!!
συνοδεύετε με πιλάφι ζυμαρικά πουρέ η’ πατατες τηγανιτές