Γλυκό κουταλιού Κυδώνι

Γλυκό κουταλιού Κυδώνι

1 2 3 4 5 6

Κυδώνι γλυκό κουταλιού
υλικά
σε κάθε ένα κιλό καθαρισμένα κυδώνια
1200 ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 φύλλα αρμπαρόριζα
χυμό  από μισό λεμόνι
1 χούφτα καθαρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

φέτος αγόρασα πολλά κυδώνια και ήταν όλα πολύ αφράτα και ξεκίνησα να κάνω την μαρμελάδα μου! είπα τα δεύτερα να τα κάνω γλυκό κουταλιού όμως τόσο αφράτο κυδώνι φοβόμουν ότι θα έκανα πάλι μαρμελάδα και έτσι αποφάσισα και έβαλα στα 2 κιλά κυδώνια μια κουταλιού του γλυκού ξινό!!!! πραγματικά μου τα έσφιξε λιγάκι και το γλυκάκι μου έγινε όπως το ήθελα ΟΜΩΣ άφησε μια ξινούτσικη γεύση και έτσι δεν έβαλα χυμό λεμονιού όποτε νομίζω οτι κράτησα την ισορροπία στο κυδωνάκι μου!!!!!
εκτέλεση
καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια μας σε δαχτυλάκια αν είναι μαλακά ενώ αν είναι σκληρά τα κάνουμε ακόμα λεπτότερα και τα ζυγίζω, δεν τα βάζω ποτέ σε νερό με λεμόνι γιατί τραβάνε έξτρα υγρά που δεν τα θέλω στο σιρόπι μου!!!!
σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό με την ζάχαρη να βράσουν περίπου 10 λεπτάκια και ρίχνω τα κυδώνια μου να βράσουν για 5 λεπτάκια περίπου αν είναι σκληρά και άγουρα τα κυδώνια τα βάζω νωρίτερα στην κατσαρόλα και τα σβήνω!!! μετά από 12 ώρες βάζω ξανά την κατσαρόλα μου στην φωτιά και ρίχνω την αρμπαρόριζα και το βράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.
αν βάλετε ξινό είπαμε δεν βάζουμε λεμόνι αλλιώς βάζουμε τον χυμό που αναλογεί σε κάθε μισό κιλό!!! βάζω το γλυκάκι μου σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα και το κλείνω ζεστό για να σφραγίσει και να μείνει πάρα πολύ καιρό στα βαζάκια μου!